junior-angin
 

Stručnjak za grlobolju kod djece

 • junior-angin pastile za djecu

  Nježno i prirodno ublažuju grlobolju - za djecu stariju od četiri godine.

  • ublažava grlobolju i smiruje upaljeno dječje grlo
  • stvara smirujući zaštitni film na sluznici u predjelu usta čime sprječava da patogeni prodru u sluznicu
  • obogaćen aromom jagode, specijalno je prilagođen djeci

  Sadrži islandski lišaj, provjereno djelotvorni prirodni sastojak.

  • Sastav

   Jedna pastila sadrži

   • islandski lišaj (6,67 mg)
   • kalcij pantotenat (6,67 mg)
  • Doziranje i dostupnost
   • Doziranje: Djeca u dobi iznad četiri godine (i odrasli) uzimaju jednu pastilu svaka 2-3 sata. Maksimalno 3 pastile na dan.
   • 24 pastile
   • Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima
 • junior-angin® sirup za djecu

  Formula 2 u 1: ublažava grlobolju i smiruje nadraženo grlo, čak i kod vrlo male djece. Za djecu u dobi iznad jedne godine.

  • ublažava grlobolju i smiruje nadraženo grlo
  • dodatno smiruje nelagodni suhi i neproduktivni kašalj
  • formira smirujući zaštitni film na sluznici u predjelu usta i grla, čime sprječava da patogeni prodru u sluznicu
  • obogaćen ukusnom aromom trešnje
  • S obzirom na to da je lijek u obliku sirupa, sigurno ga je i jednostavno uzimati, a prikladan je čak i za djecu u dobi iznad jedne godine

  Bez alkohola i šećera. Sadrži provjereno djelotvorne biljne sastojke, islandski lišaj i sljez.

  S patentiranom aktivnom formulom.

  • Sastav

   100 ml sadrži

   • islandski lišaj (5 g)
   • sljez (5 g)
  • Doziranje i dostupnost
   • Doziranje: Djeca u dobi od jedne do šest godina uzimaju 5 ml jednom ili dvaput na dan; djeca u dobi od šest do 16 godina uzimaju 10 ml dvaput na dan.
   • 100 ml
   • Dostupno u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za promet na malo lijekovima
O grlobolji kod djece - uzroci i simptomi

Njihovo grlo je nadraženo i bolno, boli ih dok gutaju i zbog toga im je teško jesti- Za djecu, kao i za odrasle, grlobolje su prilično bolne.

Najčešći uzrok grlobolje kod djece je obična prehlada koja djecu pogađa u prosjeku osam puta godišnje, što je mnogo češće nego kod odraslih. Virusi prehlade se mogu lakše primiti za sluznicu kod djece i uzrokovati upalu jer imunološki sustav djece još uvijek nije u potpunosti sazrio.

Kod djece u dobi ispod dvije godine, osjetljiva sluznica se može nadražiti tijekom igre na otvorenom, poglavito na hladnom zraku ili pak na suhom zraku grijanih prostora, što također potiče grlobolju.

Djeca koja idu u vrtić ili školu izložena su većem riziku od zaraze od ostale djece. Time se objašnjava češća pojava prehlade kod djece nego kod odraslih. Virusi koji su odgovorni za prehladu mogu se širiti veoma brzo, poglavito u vrtiću. Djeca u vrtiću bez razmišljanja stavljaju prste u usta ili se igraju igračkama koje su druga djeca dirala, ili čak stavljala u usta.

Prvi znaci grlobolje kao dijela obične prehlade javljaju se u roku od šest dana nakon zaraze. Tada grlo boli i grebe, sluznica je crvena i natečena, te se osjeća bol pri gutanju.

U tom periodu junior-angin pastile pomažu tako što pouzdano ublažavaju grlobolju, sprječavaju da još patogena prodre u sluznicu te smiruju nadraženu sluznicu.

Kod djece, osim grlobolje, uz običnu prehladu veže se i nadražajni kašalj koji se javlja zbog nadražene sluznice. On može biti izuzetno iscrpljujući za djecu te im uskraćivati san tijekom noći. Kod navedenih tegoba je junior-angin sirup najbolje rješenje, jer ne samo da smiruje upaljeno grlo, već ublažava i nadražujući kašalj. Prirodni zaštitni film koji se stvara na sluznici u predjelu usta i grla, sprječava prodor novih patogena. Budući je u tekućem stanju, junior-angin sirup mogu uzimati i vrlo mala djeca u dobi od jedne godine, koja zbog svojeg uzrasta ne mogu uzimati pastile.

junior-angin - stručnjak za grlobolju kod djece

junior-angin je posebno razvijen za potrebe djece. Nudi nježno i učinkovito rješenje pogodno za djecu koja pate od grlobolje ili nadražujućeg kašlja.

junior-angin pastile
 • kod grlobolje
 • za djecu stariju od četiri godine
 • ukusna aroma jagode
junior-angin sirup
 • protiv grlobolje i nadražujućeg kašlja
 • za djecu u dobi iznad jedne godine
 • ukusna aroma trešnje
 • bez alkohola i šećera
Prirodni način djelovanja junior-angina

Djeca pate od grlobolje mnogo češće nego odrasli. Grlobolja je najčešće rezultat obične prehlade kojoj su djeca osobito podložna zbog svog nezrelog imunološkog sustava i visokog rizika od infekcije, kojem su izloženi u vrtiću i školi.


Bez obzira na to je li grlobolja jaka ili slaba, nije ugodno ako vas grlo boli, grebe ili vam je teško gutati, a sluznica vam je nadražena.

U tim slučajevima pomažu junior-angin pastile koje sadrže provjereni biljni sastojak, islandski lišaj. U slučaju grlobolje, islandski lišaj stvara zaštitni film koji predstavlja prirodnu barijeru izravno na sluznici u predjelu usta i grla koje je upaljeno. Taj zaštitni film ublažava nadraženost sluznice grla te sprječava daljnji prodor novih patogena. Na taj se način ublažuju grlobolje kod naših najmlađih, a njihova grla štite od daljnjih nadražaja. 

Budući se junior-angin pastile cuclaju, islandski lišaj sadržan u pastilama se može jednako širiti po sluznici u predjelu usta i grla. Pored toga, sisanje stimulira salivaciju koja ugodno vlaži nadraženu sluznicu. 

junior-angin pastile osim islandskog lišaja ujedno sadrže I kalcijev pantotenat. Kalcijev pantotenat je izuzetno dobro podnošljiv, prirodni sastojak, derivat vitamina B5 pantotenske kiseline, poznat po svojim svojstvima ovlaživanja. Kalcijev pantotenat također pridonosi umirujućem učinku islandskog lišaja na iziritiranu membranu sluznice, koja je napadnuta kada djecu boli grlo. 
 

Kod djece, osim grlobolje, uz običnu prehladu veže se i nadražajni kašalj koji može biti izuzetno iscrpljujući. Napadaji kašlja kao dio prehlade, uzrokovani su upalom sluznice u predjelu usta i grla. U tom slučaju junior-angin sirup sa svojom patentiranom aktivnom formulom nudi idealno rješenje, jer ne samo da ublažava grlobolju, već i smiruje nadražujući kašalj. Učinkovitost junior-angin sirupa je znanstveno dokazana. 

junior-angin sirup sadrži dva dokazana prirodna sastojka islandski lišaj I sljez, oba poznata po svojim zaštitnim svojstvima sluznice koji stvaraju zaštitni film na iziritiranoj sluznici usta i grla. Kombinacija oba sastojka dovodi do dvostrukog snažnijeg zaštitnog filma koji umiruje membranu sluznice, sprječava daljnje ulaženje patogena te dodatno umiruje nadražajni kašalj.

junior-angin sirup je sigurna i jednostavna forma doziranja, u prvome redu za djecu u dobi od jedne godine koja ne smiju konzumirati pastile. 

Njihovi provjereni biljni sastojci znače da su oba junior-angin proizvoda prirodno, nježno i učinkovito rješenje za grlobolju i kašalj kod djece. 
 

 
Islandski lišaj

Islandski lišaj (latinski: Cetraria islandica) je biljka koja je slična lišaju koji raste diljem Europe, pretežno na višim nadmorskim visinama. Bogat je kalcijem, jodom, kalijem, fosforom i različitim vitaminima te ima umirujuća i zaštitna svojstva na sluznicu. U narodnoj medicini, ova medicinska biljka se koristi još od 17. stoljeća, i to u prvome redu za liječenje respiratornih i plućnih bolesti, ali i za druge simptome kao što je upala sluznice želuca (gastritis).

Sljez

Sljez (latinski: Malva sylvestris) je biljka koja raste diljem Europe te se od drevnih vremena koristi u medicini. Poznat je po umirujućim i zaštitnim učincima na sluznicu. Cvjetovi sljeza se u narodnoj medicini koriste za simptome obične prehlade kao što su suhi kašalj i grlobolja, kao i kod liječenja problema s mjehurom i probavom.

 
junior-angin sirup – znanstveno dokazana učinkovitost

U jednom ispitivanju znanstveno je dokazano da sastojci sadržani u junior-angin sirupu znatno ublažavaju grlobolju i suhi/nadražujući kašalj kod osoba koje ga koriste.*

*Preuzeto iz izvora: Mehl S., Vestweber A-M., Journal of Pharmacology and Therapy, 2008;4:111

junior-angin - najbolja kvaliteta, prilagođena potrebama djece

Kvaliteta i sigurnost proizvoda su osobito važni za lijekove namijenjene djeci. Proizvodi junior-angin su medicinski proizvodi posebno razvijeni za djecu, te u pogledu sastava, oblika i ukusa savršeno prilagođeni potrebama djece.

Obogaćen provjerenim sastojcima iz prirode, junior-angin nudi učinkovito i nježno rješenje. junior-angin se proizvodi u Njemačkoj prema najvišim standardima kvalitete te stoga nudi cijeli paket kvalitete, podnošljivosti i učinkovitosti.

 
Kada se radi o mom djetetu, čak i ono najbolje nije dovoljno dobro, te zbog tog imam povjerenje u junior-angin.
Još savjeta
Za grlobolju kod djece

Pored prikladnih proizvoda iz ljekarne (npr. junior-angin), i kućni lijekovi mogu doprinijeti ublažavanju grlobolje kod djece. U slučaju da se simptomi grlobolje pogoršaju i pojave se drugi simptomi, npr. ukoliko se javi vrućica ili ukoliko se stanje ne poboljša nakon tri dana, trebate posjetiti liječnika!

 • 01
  Dajte djetetu što više tekućine - primjerice biljne čajeve, topli čaj s limunom i medom ili svježe sokove s visokim postotkom vitamina C.
  02
  Starija djeca mogu ispirati grlo čajem od kadulje ili slanom vodom (1 čajna žlica u čaši tople vode).
 • 03
  Napravite vanjski oblog za grlo. Hladan oblog za grlo (npr. obloge od svježeg sira) je prikladan za akutnu upalu grla praćenu otežanim gutanjem. Topao oblog za grlo (npr. upotreba tople vode) pomaže u prvome redu ako grlobolja traje već nekoliko dana.
  04
  Obroci trebaju biti lagani i puni vitamina - primjerice, pileća juha s tjesteninom ili juha od povrća te svježe voće. Dijete ne mora jesti ukoliko nema apetit.
 • 05
  Pokušajte uspostaviti dobar omjer vlage u zraku - primjerice, pomoću ovlaživača zraka i provjetravanjem sobe.
  06
  Parna kupelj od kamilice pomaže za ublažavanje boli.
 • 07
  Pobrinite se da se dijete dovoljno odmara, što pomaže kod procesa ozdravljenja.

Podijeli ovu mrežnu stranicu

neo-angin®, neo-angin® bez šećera, neo-angin® kadulja: Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku,a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.